Dít is de nieuwe Mazda CX-5!

Evolutie

Dít is de nieuwe Mazda CX-5!
Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!Dít is de nieuwe Mazda CX-5!
Mazda heeft in Los Angeles de hagelnieuwe CX-5 aan de wereld voorgesteld. De auto is vooral op optisch vlak een evolutie van de CX-5 die we momenteel op de weg zien.

Met de huidige CX-5 schoot Mazda regelrecht in de roos en als het succes van de cross-over alleen aan zijn uiterlijk lag, dan komt het met de tweede generatie CX-5 ook wel goed. De vandaag gepresenteerde nieuwe CX-5 lijkt, zoals verwacht, namelijk sterk op zijn voorganger.

Het merk meldt dat de auto aan zowel voor- als achterzijde 1 centimeter breder is geworden en dat de A-stijlen 3,5 centimeter naar achteren zijn geplaatst om een meer gedrongen uiterlijk te creeren. We zien smalle koplampunits in de stijl van de exemplaren die we op de CX-3 zien. Ook de grille is duidelijk Mazda-nieuwe-stijl. De rode kleur van het exemplaar op de foto's is Soul Red Crystal gedoopt, een evolutie van de kleur Soul Red die we momenteel al vaak op Mazda's zien.

De bagageruimte van de CX-5 meet voortaan 505 liter, 5 stuks meer dan het huidige exemplaar. Mazda maakt melding van een in twee stappen neer te klappen achterbank en boven op het dashboard vinden we een nieuw 7,6 inch metend scherm. De head-up display is voortaan in staat om meer informatie te geven.

Op de internationale motorenlijst zet Mazda een 2,2-liter Skyactiv-D dieselmotor en een Skyactiv-G 2.0 en 2.5 benzinemotor. Schakelen gaat middels een zestrapsautomaat of een handgeschakelde zesbak. Vierwielaandrjiving is leverbaar en ook de nieuwe CX-5 beschikt over G-Vectoring Control. Mazda belooft dat de CX-5 bijna 16 procent stijver is dan voorheen.

PRIVATE LEASE Mazda CX-5

Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 (5D/6A)
€ 659
 
Mazda
Mazda CX-5 SkyActiv-G 165 (5D/6H)
€ 659
 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (98) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.