Dit is de Mercedes-Benz S63 AMG

Mercedes-Benz S63 AMG
Bij de komst van een nieuwe Mercedes S-klasse hoort uiteraard ook een dikke AMG-versie. Dit zijn de eerste spionagebeelden van de nieuwe S63 AMG.

Het is zeker niet de eerste keer dat de nieuwe Mercedes S-klasse in camouflagepak langskomt – de laatste keer zat er zelfs een Bentley onder – maar we hadden nog geen beeldmateriaal van de AMG-versies onder ogen gekregen. Wel een S met een AMG-pakket en we konden ook al eens een kijkje in het interieur nemen.

De auto die je hier ziet, is de S63 AMG, voorzien van 5,5-liter biturbo V8 van een pk'tje of 537. Dat is althans wat dit blok ophoest in de SL 63 AMG en daar zal de S-klasse weinig van afwijken. Er staat ook nog een S65 AMG in de planning, die een zesliter V12 van zo'n 630 pk krijgt aangemeten. Pure krachtpatsers dus, die je onder andere herkent aan de twee dubbele vierkante eindpijpen, de grotere luchtinlaten aan de voorkant en grotere remschijven.

Het duurt nog wel even voordat de AMG-versies van de nieuwe S-klasse officieel onthuld zullen worden. Eerst moet namelijk nog de 'gewone' S-Klasse uit de doeken worden gedaan en dat is op z'n vroegst in 2013.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum