Digitaal instrumentarium voor Subaru Outback

Maar...

Subaru Outback Japan
Subaru Outback JapanSubaru Outback JapanSubaru Outback JapanSubaru Outback displaySubaru Outback Japan

Subaru brengt de nieuwe Outback nu ook in thuisland Japan op de markt. Daar wordt de met SUV-elementen overladen stationwagon leverbaar met twee zaken die we in de Europese variant niet kennen.

De huidige generatie Subaru Outback is nog altijd fris, maar niet meer helemaal nieuw. Het model debuteerde in april in de Verenigde Staten en werd pas dit jaar naar Europa gehaald. In thuisland Japan heeft Subaru weinig haast gemaakt met de introductie van de Outback. De Japanse consument kan de auto pas vanaf oktober bestellen, maar kan zijn ruige stationwagon dan wel twee opties geven die vooralsnog niet voor de Europese uitvoering zijn gepresenteerd.

Zo kun je de Outback in Japan bij wijze van optie bestellen met een volledig digitaal 12,3-inch instrumentarium. De Europese en Amerikaanse versies van de Outback zijn alleen met analoge klokken met daartussen een klein scherm verkrijgbaar. De Japanse Outback heeft daarnaast een voetgangersairbag die zich verborgen houdt tussen de motorkap en de voorruit. Ook op motorisch vlak is de Japanse Outback net even anders dan de Europese. Zo heeft de Outback in Subaru's thuisland geen 169 pk 2.5 viercilinder boxermotor, maar een 177 pk en 300 Nm sterke 1,8-liter turbomotor die zuiniger met zijn brandstof omspringt.

Subaru Outback display

Subaru Outback

Het is niet ondenkbaar dat Subaru het 12,3-inch instrumentarium op termijn als onderdeel van een modeljaarupdate ook naar Europa haalt. Of die 1.8 er ook komt? We wagen het te betwijfelen.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.