Deus Vayanne: 1.500 pk sterke hypercar klaar voor debuut

Patentplaten elektrische hypercar worden werkelijkheid

Deus Vayenne
Deus VayennePatent Deus AutomotivePatent Deus AutomotivePatent Deus AutomotivePatent Deus AutomotivePatent Deus AutomotivePatent Deus Automotive

Deus Automobiles, een opstartende fabrikant van elektrische hypercars, deelt twee teaserafbeeldingen van zijn eerste auto: de elektrische hypercar Vayanne. Een eerste glimp op die auto bevestigt vooral wat we eerder al wisten. De officiële onthulling volgt op 13 april.

De Deus Vayanne is op de foto's nog grotendeels gehuld in het donker, waarbij een oranje gloed enkele contouren van de auto verraadt. Daaruit blijkt dat Deus trouw blijft aan de patentplaten die AutoWeek vorig najaar al wist op te graven. Toen dachten we dat de auto Vayenne ging heten, maar de uiteindelijke naam verschilt met één letter. De Vayanne is een glad gelijnde hypercar die uiteindelijk de strijd aan moet gaan met een auto als de Rimac Nevera. Over de technische specificaties maakt Deus nog niets bekend, maar naar verluidt krijgt hij een 1.500 pk sterke elektrische aandrijflijn, waarmee de Vayanne door moet kunnen stoten naar een topsnelheid van 400 km/h. Daarnaast moet de Vayanne op één acculading 450 kilometer ver kunnen komen.

Deus Vayenne

Deus Vayanne

Die cijfers klinken natuurlijk veelbelovend. Deus Automobiles werkt samen met designbureau ItalDesign en Williams Advanced Engineering aan het verwezenlijken van de Vayanne. Deus Automobiles is het merk van de Roemeense auto-ontwerper Adrian-Filip Butuca, wiens bedrijf in elk geval op papier in Zwitserland is gevestigd. Op 13 april trekt Deus op de New York International Auto Show het doek van de Vayanne. Of de hypercar daarna op de weg verschijnt en de beloofde specificaties werkelijkheid gaan worden, zal nog moeten blijken. Het eerder aangehaalde Rimac is tot op heden de enige fabrikant die een rijdende en productierijpe volledig elektrische hypercar heeft ontwikkeld.

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.