Details Ford Focus ST

Details Ford Focus ST
Details Ford Focus STDetails Ford Focus STDetails Ford Focus STDetails Ford Focus STDetails Ford Focus STDetails Ford Focus STDetails Ford Focus STDetails Ford Focus ST
Ford maakt de defintieve details bekend van de Focus ST. Op de Autosalon in Genève staat deze concept car die nauwelijks van het productiemodel verschilt.

Ford maakt de defintieve details bekend van de Focus ST. Op de Autosalon in Genève staat deze conceptcar die nauwelijks van het productiemodel verschilt.

De Ford Focus ST is voorzien van een 220 pk 2,5-liter 5 cilinder-motor. Het is dezelfde krachtbron die te vinden is in de Volvo's S40 en V50 T5. In de Focus is hij gekoppeld aan een 6-versnellingsbak. De concurrent voor de Golf GTi en de Astra OPC wordt nog dit jaar verwacht bij de dealers.
De Focus ST heeft laagprofielbanden in de maat 225/40. De wielen zijn 18 inch. Volgens zijn schepper, Jost Capito van Ford Team RS is de Focus ST op dezelfde leest geschoeid als de Fiesta ST: "Het is een allrounder die bijna kan worden gebruikt als sportauto maar ook als familieauto kan dienen. Zowel op snelwegen als kleine binnenweggetjes komt hij goed tot zijn recht. We hebben er veel plezier mee gehad op de Nürburgring."
Aan de buitenkant is een aantal spoilers toegevoegd om de aërodynamica op hoge snelheden te waarborgen. In het interieur is een extra setje meters toegevoegd. Daar wordt de turbodruk, oliedruk en olietemperatuur in de gaten gehouden. Daarnaast is de Focus ST voorzien van een snelheidsmeter die loopt tot 260 km/h.
Voorheen verschenen bij Ford de snelle uitvoeringen zo rond de helft van de productiecyclus van een model. Nu Ford Team RS de ontwikkeling voor zijn rekening neemt, kan er sneller worden gereageerd. " Bij de ontwikkeling van een auto kunnen we dichter op het vuur zitten. Zo kunnen we beter profiteren van de informatie die bij Ford vrijkomt," verklaart Jost Capito de snelle actie.

PRIVATE LEASE Ford Focus

Gerelateerde forumtopics