Designbaas Hyundai is World Car Person of the Year

Ontwerpen vallen in de smaak

SangYup Lee Hyundai

Het is nog even wachten welke auto dit jaar World Car of the Year wordt. Wel is bekend wie zich dit jaar World Car Person of the Year mag noemen: SangYup Lee.

Wellicht krab je je even achter de oren bij het lezen van de naam SangYup Lee, maar een onbekende is het in autoland zéker niet. SangYup Lee is Executive Vice President en het hoofd van de designafdeling van de Hyundai Motor Group en staat tevens aan het roer van het Genesis Global Design Center. Dat Hyundai volop in de internationale spotlights staat, blijkt wel uit het feit dat vorig jaar President en Chief Creative Officer Luc Donckerwolke van Hyundai werd verkozen tot World Car Person of the Year.

Volgens de vakjury van de World Car Person of the Year-verkiezing wint SangYup Lee vanwege zijn leidende rol in de vormgeving van auto's als de Hyundai Ioniq 5, Ioniq 6, Kona en N Vision 74. De Ioniq 5 viel vorig jaar in de prijzen en werd tijdens de World Car of the Year bekroond met de titel World Electric Car en sleepte de World Car Design-prijs binnen.

"Deze onderscheiding komt niet slechts een enkel individu toe, maar is de beloning voor een gedeelde collectieve passie voor creativiteit, aangemoedigd door de toewijding van het topmanagement van Hyundai dat zeer hoge eisen aan ons stelde", aldus Lee in een begeleidend schrijven. SangYup Lee werkt bij Hyundai sinds 2016.

PRIVATE LEASE Hyundai

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.