De hoogte in: Nissan Dayz Roox

De hoogte in: Nissan Dayz Roox
De hoogte in: Nissan Dayz RooxDe hoogte in: Nissan Dayz RooxDe hoogte in: Nissan Dayz RooxDe hoogte in: Nissan Dayz RooxDe hoogte in: Nissan Dayz RooxDe hoogte in: Nissan Dayz RooxDe hoogte in: Nissan Dayz RooxDe hoogte in: Nissan Dayz Roox
Nissan en Mitsubishi hebben de handen ineen geslagen voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie kei-cars. Mitsubishi heeft van z'n eK al een hogere versie op de menukaart staan, de eK Space. Nu heeft ook Nissan z'n Dayz de ruimte in gestuurd.

In maart liepen we al een nieuwe generatie kei-cars tegen het lijf in de vorm van de Nissan Dayz en de Mitsubishi eK. Mitsubishi toverde die eK kort daarop om tot een ware 'super height', een hogere en meer praktische variant met de naam eK Space. Nu heeft ook Nissan z'n Dayz een stukje hoger gemaakt, om er vervolgens de naam Dayz Roox op te plakken.

Nissan meldt trots dat er, met de bankjes neergeklapt, een volledige fiets in de auto geparkeerd kan worden. De achterpassagiers beschikken over hun eigen ventilatieroosters in het dak en als het licht te fel wordt, kunnen er zonwerende schermpjes voor de ruiten worden geschoven.

Verder beschikt de Dayz Roox, die het met z'n 660 cc tot 63 pk schopt, over Around View Monitor, een systeem dat we ook tegenkomen op de nieuwe Note. Voor meer uiterlijk vertoon heeft Nissan de Highway Star-uitvoering in de aanbieding, die zich met z'n gewijzigde grille en subtiele bumperkit onderscheidt van de reguliere Dayz.

Echte prijspakkers zijn zulke guitige kleintjes overigens niet. De Japanse merken hebben in hun thuisland een breed gamma aan kei-cars in de aanbieding, waarvan er slechts enkele onderaan de prijslijst staan. Op vrijwel iedere doelgroep is wel een kei-car afgestemd, van hippe jongeren tot kleine gezinnetjes. De Space Star en zelfs de Micra zijn in Japan voor minder yen te krijgen dat dit ruimtelijke duo.

PRIVATE LEASE Nissan

Lezersreacties (38) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.