Datsun Redi-Go Concept mikt op jeugd

Datsun Redi-Go Concept
Datsun Redi-Go ConceptDatsun Redi-Go ConceptDatsun Redi-Go ConceptDatsun Redi-Go ConceptDatsun Redi-Go ConceptDatsun Redi-Go Concept
Als nieuwe autofabrikant hoor je er pas echt bij als je ook een concept-car bouwt. En omdat juist de groeimarkten belangrijk zijn voor een budgetmerk, heeft Datsun z'n eerste concept-car meegenomen naar de New Delhi Auto Expo. Het wagentje heet Redi-Go.

De Redi-Go is een concept-car, maar kijk nog eens goed en je ziet hier de voorbode van een cross-over die Datsun ongetwijfeld binnenkort wil lanceren. De naam van de concept-car is daar ook een belangrijke aanwijzing voor: de onlangs gepresenteerde Datsun Go zou dan als basis kunnen dienen.

De Datsun maakt de blits met 15-inch lichtmetaal, ledachterlichten, leddagrijverlichting en een grille die aansluit bij het familiegezicht. Wat er onder de kap ligt, is vooralsnog onbekend. De gewone Go heeft echter een 1,2-liter benzinemotor, gekoppeld aan een vijfbak.

De hatchback heeft een prijs van 400.000 INR (ongeveer € 5.000), de productieversie van de Redi-Go zal dan wellicht iets duurder worden.

Overigens had moedermerk Nissan in het verleden een concept-car met vrijwel dezelfde naam, de Nissan Redigo. Die debuteerde in 2003 in Tokio.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.