Dakar verhuist naar Midden-Oosten

25 april meer nieuws

Dakar Saoudi-Arrabië

Voor de tweede keer verhuist de wereldberoemde Dakar-rally. Het startschot van de 41ste editie van de Dakar-rally klinkt in Saoedi-Arabië.

Dat meldt de rally-organisatie zelf op zijn Twitter-account. Na dertig edities in Afrika en alweer elf races in Zuid-Amerika is 'Le Dakar' nu toe aan een, naar eigen zeggen, derde hoofdstuk. Begin volgend jaar verzamelt de hele karavaan zich in het Midden-Oosten Welke landen de rally gaat aandoen is nog onbekend, het enige land dat wordt genoemd is Saoedi-Arabië.

De eerste Dakar Rally vond in 1979 plaats. In de Franse hoofdstad klonk het startschot waarna 170 teams op weg gingen naar de eindstreep in het Senegalese Dakar, via landen als Spanje, Algerije, Niger, Mali en Opper-Volta. Door een terroristische dreiging werd de rally van 2008 gestaakt en stak de rally een jaar later de Atlantische Oceaan over naar Zuid-Amerika.

De afgelopen editie werd volledig in Peru afgewerkt. In tien etappes mochten 334 teams zich bewijzen. Uiteindelijk behaalden 180 deelnemers de eindstreep. Bij de personenauto’s werd Nasser Al-Attiyah in een Toyota tot winnaar uitgeroepen. Bij de trucks eindigde de Nederlander Gerard de Rooy als derde in het eindklassement.

Op 25 april maakt de organisatie meer bekend over de Dakar Rally van 2020.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.