Citroën C4 Cactus Airflow 2L: gelegenheidsdrinker

Citroën C4 Cactus Airflow 2L Concept
Citroën presenteert de C4 Cactus Airflow 2L, een model dat moet laten zien hoe verdere CO2-reductie bij toekomstige modellen gerealiseerd kan worden.

De naam van de auto geeft het al aan: Citroën heeft met deze versie van de C4 Cactus een gemiddeld verbruik van 2,0 l/100 km (1 op 50) bewerkstelligd.

Dat lukt natuurlijk niet zomaar. De ingenieurs hebben onder meer de aerodynamica met 20 procent verbeterd en de rolweerstand verlaagd met zogenaamde Tall&Narrow-banden ('hoog en smal').

Bovendien heeft Citroën nog eens 100 kg van het gewicht af kunnen schaven. De concept-car legt zodoende 865 kg in de schaal. Dat is gelukt door het gebruik van aluminium voor het bovenste scherm van het subframe, extra sterk staal voor de voorste balken en kunststof voor het voorste scherm.

Kunststofmaterialen op basis van koolstofvezel zijn gebruikt voor de schokdempers, de achterklep, de achterbank, de carrosserieflanken, het dak, de dwarsbalken van het dak, de zijschermen en de portieren.

De grootste winst komt echter door het gebruik van HybridAir-technologie. Citroën claimt dat deze techniek op zichzelf al goed is voor een verbruiksreductie van 30 procent. De HybridAir-aandrijflijn bestaat uit de 3-cilinder PureTech-benzinemotor, energieopslag in de vorm van perslucht, een unit bestaande uit twee motoren - hydraulische pompen en een automatische transmissie.

Op de Autosalon van Parijs, die begin oktober plaatsvindt, kunnen we de concept-car met eigen ogen zien.

Lezersreacties (55) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.