Citroën C3-XR gaat aan onze neus voorbij

citroën C3-XR
Citroën heeft zojuist de C3-XR onthuld. De compacte SUV gaat aan onze Europese neuzen voorbij; de nieuwkomer is alleen bedoeld voor de Chinese markt.

China is tegenwoordig de belangrijkste afzetmarkt voor Citroën en dus genieten ze daar inmiddels een bepaalde voorkeursbehandeling. Zo hadden de Fransen er al modellen die niet voor de Europese klant zijn bedoeld (zoals de DS6 WR en C-Elysée) ook deze C3-XR blijft in het Verre Oosten.

De onthulling van de C3-XR vindt echter wel plaats in Frankrijk, in de C42 op de Champs-Elysées in Parijs om precies te zijn, de luxe Parijse Citroën-showroom. Daar viert het merk de 50ste verjaardag van de diplomatieke relaties tussen Frankrijk en China.

De C3-XR is een doorontwikkeling van de C-XR concept-car die eerder dit jaar in Peking stond. Veel laat Citroën nog niet los over de compacte SUV maar het persbericht rept over 'een voorbeeldige binnenruimte, een ruime en gastvrije stuurcabine en een ophangingscomfort vergelijkbaar met dat van de beste berlines'. Dat u het even weet. De C3-XR wordt aangedreven door een THP 160-motor, gekoppeld aan een zestrapsautomaat.

Citroën brengt de C3-XR in december op de markt in China, de auto wordt daar ook gebouwd. Vanaf 1 oktober is de SUV te bezichtigen in de showroom aan de Champs Elysées.

PRIVATE LEASE Citroën C3

Leaseplan
Citroen C3 PureTech 83 C-Series (5D/5H)
€ 374
 
DirectLease
Citroen C3 PureTech 83 C-Series (5D/5H)
€ 379
 
Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 408
 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum