Citroën bouwt concept-car op basis C4 Cactus

Nieuwe Méhari weer stapje dichterbij

Citroën Méhari
Citroën neemt een nieuwe concept-car mee naar de IAA in Frankfurt die de geest van de legendarische Méhari nieuw leven moet gaan inblazen.

Helemaal als een verrassing komt dit nieuws niet, want in juni gaf CEO Linda Jackson al een hint dat Citroën een Méhari-achtige overwoog. De komst van zo'n lichtgewicht open pretmodel is weer een stapje dichterbij nu het Franse merk in september op de IAA in Frankfurt en nieuwe concept-car onthult in de geest van de Méhari.

Het nog naamloze studiemodel deelt z'n basis met de C4 Cactus; volgens Citroën is het 'een frisse en verkwikkende' versie van dit model. Met deze informatie moeten we het voorlopig even doen, we hopen snel meer informatie en beeldmateriaal te krijgen van de concept-car.

Behalve de Méhari-reïncarnatie kun je op de IAA ook de Aircross (foto 3 en 4) tegenkomen. Dat studiemodel, dat in april in Shanghai werd onthuld, beleeft er zijn Europese debuut.

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.