Chrysler Firepower Concept Car of the Year

Chrysler Firepower Concept Car of the Year
Voor de vierde keer is de verkiezing voor de Noord-Amerikaanse Concept Vehicle of the Year gehouden. Dit jaar ging de Chrysler Firepower met de eer strijken.

Voor de vierde keer is de verkiezing voor de Noord-Amerikaanse Concept Vehicle of the Year gehouden. De algemeen winnaar wordt gekozen uit de winnaars van de vier categoriën die bij deze verkiezing worden bekeken. Dit jaar ging de Chrysler Firepower met de eer strijken.

In de Automotive Hall of Fame in Dearborn, vlak bij Detroit, zijn de prijzen uitgereikt voor de winnaars van de North American Concept Vehicle of the Year. Bij de verkiezing wordt gekeken naar welke auto's waarschijnlijk de toekomst van de auto-industrie zullen vormgeven.
In de jury hebben 24 professionele Amerikaanse autojournalisten zitting, die de winnaars hebben gekozen uit 27 concept cars en 8 zogenaamde 'production preview vehicles'. De laatste categorie is voor modellen die zijn gebaseerd op een ontwerp dat al is onthuld of waarvan bekend is dat hij in productie gaat.
De Jaguar ALC won de titel vanwege de fraaie balans tussen luxe en technologie. Het ontwerp komt van de hand van Ian Callum.
In de categorie Concept Car ging de Chrysler Firepower met de eer strijken. Er deden dit jaar 16 deelnemers mee in deze klasse. In het klasse van de trucks en SUVs pakte de spectaculaire Jeep Gladiator de prijs.
De  hoogste eer in de klasse van de Specialty Concept ging naar de Ford Shelby GR-1, die werd getekend door George Saradakis. Van deze vier categoriën ging de Chrysler Firepower met de titel '2005 Most Significant Concept Vehicle of the Year' aan de haal.