Chinese boetes voor Chrysler en Audi

Audi A6 China
De stroom Chinese boetes voor producenten van auto-onderdelen houdt onverminderd aan. Dit keer zijn het Chrysler en Audi die moeten betalen vanwege prijsafspraken.

Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag. Eerder deelde de Chinese concurrentiewaakhond ook al boetes uit aan onder meer Japanse en andere Duitse autobedrijven.

De boete voor Volkswagen, moederbedrijf van Audi, bedroeg 249 miljoen yuan (31 miljoen euro). Daarnaast werden nog eens acht Audi-dealers beboet voor in totaal 29 miljoen yuan. De Chinese tak van Chrysler werd voor 32 miljoen yuan bestraft. Nog eens drie dealers van het Amerikaanse merk werden gesommeerd om in totaal een bedrag van 2 miljoen yuan te betalen.

China volgt met zijn aanpak van de automakers de lijn van de Verenigde Staten, Europa en Japan, die autoproducenten eerder al op de vingers tikten vanwege verboden prijsafspraken.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.