Chevrolet Camaro Convertible onthuld!

Chevrolet trekt dak van Camaro

Chevrolet Camaro Convertible
Chevrolet Camaro ConvertibleChevrolet Camaro ConvertibleChevrolet Camaro ConvertibleChevrolet Camaro ConvertibleChevrolet Camaro Convertible
Het lukte Chevrolet gisteren al niet meer de dakloze Camaro onder de pet te houden. Vandaag hebben de Amerikanen zelf het dak verwijderd van de splinternieuwe spierbundel.

Gisteren hadden we de Camaro Convertible al te pakken en nu is de Amerikaan met de zon in de bol dan via de officiële kanalen op internet beland.

Chevrolet meldt trots dat de nieuweling de enige Cabrio in z'n segment is met een kap die elektrisch naast elektrisch kan openen en sluiten, ook zelfstandig kan vergrendelen. Verder is het de enige cabriolet met een kap die zich bij een snelheid tot zo'n 50 km/h laat openen of sluiten. Het gewicht van de Convertible ligt zo'n 90 kilo lager dan dat van de uitgaande Camaro Convertible.

Onder de kap legt Chevrolet weer de geblazen 2.0-liter viercilinder met 270 pk en 393 Nm koppel. Een trede hoger op de ladder staat een 330 pk sterke 3,6-liter V6 en wie echt met een lang gezicht bij de pomp wil staan, kan een 6,2-liter metende en 455 pk sterke V8 bestellen.

Begin 2016 staat de Camaro Convertible in de Amerikaanse showrooms. We gaan ervan uit dat hij iets later ook in Europa verschijnt.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.