Geely toont Exeed e-IUV

Jonge divisie met ambitie

Exeed e-IUV

Exeed, een divisie van Geely, heeft een nieuwe concept-car naar voren geschoven. Dít is de e-IUV!

In 2017 kondigde het Chinese Geely met de nodige bombarie aan dat het met een nieuw label de oversteek naar Europa zou willen maken. Dat label werd een merk met de naam Exeed. Bij de presentatie van het merk werd al een eerste productiemodel getoond, de TX. Nu pakt Geely opnieuw uit met Exeed en wel met deze e-IUV Concept.

De e-IUV Concept is in elk opzicht een studiemodel en dat betekent dat hij is voorzien van een wel erg futuristisch ogende koets vol met vouwen, scherpe hoeken en zonder handgrepen. Het bronskleurige prototype staat niet bepaald dicht bij een productieversie, maar dat lijkt hier ook niet de bedoeling. Exeed lijkt een signaal af te willen geven, namelijk dat het een serieuze speler met grote plannen is. De volledig elektrische concept-car heeft een futuristisch interieur vol displays en met draaibare stoelen en het materiaalgebruik moet even hoogwaardig als bijzonder zijn, aldus de Chinezen. Leuk geintje: het model is in staat om de eigenaar van de auto met een irisscan te herkennen. Een sleutel lijkt dus niet meer nodig.

Exeed heeft een modellengamma voor ogen dat aanvankelijk uit vijf compacte SUV's, zeven middelgrote SUV's en een 'reguliere' personenauto omvat.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.