Koolstofvezel voor klassieke Shelby Mustang

Nieuwe koets, nieuwe motor

Ford Shelby Mustang GT500

Het Amerikaanse Classic Recreations komt met een nieuwe onderdelenlijn om de klassieke Shelby GT500CR-modellen te restaureren. Wat daar opmerkelijk aan is? Voor de eerste keer krijgt de klassieke 'Stang koolstofvezel onderdelen.

Het in Oklahoma gevestigde Classic Recreations heeft van Ford al meer dan vijftien jaar geleden de officiële licentie gekregen om Shelby Mustangs te restaureren en om te bouwen. Om de oude Amerikaan een beetje met zijn tijd mee te laten gaan, komt Classic Recreations met een nieuwe lijn die uit onderdelen van koolstofvezel bestaat. Ze slaat hiervoor de handen ineen met de tevens Amerikaanse SpeedKore Performance Group.

Als basis wordt een originele carrosserie van een Mustang uit eind jaren 60 gepakt die weer in nieuwstaat wordt gebracht. De onderdelen die er dan vervolgens weer op worden geschroefd, kunnen vanaf nu ook van het lichtgewicht koolstofvezel zijn. In eerste instantie komen deze onderdelen beschikbaar voor de GT500 Mustang, maar de restaurateurs laten al weten dat het ook snel voor een Cobra mogelijk is. Onder het (koolstofvezel) koetswerk verstopt Classic Recreations een gloednieuwe aandrijflijn. Voor de GT500CR kan het vermogen oplopen van 490 pk uit een 5,0-liter tot 900 pk uit een handgemaakt 7,0-liter! In alle gevallen wordt de aandrijflijn aan een handgeschakelde vijfbak gekoppeld.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.