Carbon Editions voor Audi RS4 Avant en RS5

Topmodellen op dieet

Audi RS5 Coupé en RS4 Avant Carbon Editions
Audi RS5 Coupé en RS4 Avant Carbon EditionsAudi RS5 Coupé en RS4 Avant Carbon EditionsAudi RS5 Coupé en RS4 Avant Carbon EditionsAudi RS5 Coupé en RS4 Avant Carbon EditionsAudi RS5 Coupé en RS4 Avant Carbon EditionsAudi RS5 Coupé en RS4 Avant Carbon Editions
Audi heeft Carbon Editions in het leven geroepen voor de RS5 Coupé en de RS4 Avant. Het tweetal wordt rijkelijk voorzien van lichtgewicht materialen, waarmee het gewicht aardig wordt teruggebracht.

Audi brengt een reeks met koolstofvezel versterkte kunststof (CFRP) onderdelen naar de RS5 Coupé en de RS4 Avant. Delen van het spoilerwerk rondom worden uit dit materiaal vervaardigd en het lichtgewicht materiaal wordt ook gebruikt voor de zijspiegelkappen. De RS5 Coupé krijgt zelfs een uit CFRP opgetrokken dak en achterspoiler mee. Als kers op de taart heeft Audi een set speciale lichtgewicht 20-inchwielen op de menukaart staan, vijfspaakswielen die voor een gewichtsbesparing van acht kilo zorgen. De verkregen gewichtsbesparing ligt op de RS4 Avant op 60 kilo en bij loopt bij de RS5 zelfs op tot 80 kilo.

Op optisch vlak onderscheiden de Carbon Editions zich van de bekende RS'en met een grille die in mat aluminium is uitgevoerd. Afwerking in dezelfde stijl komen we tegen rond de ramen en onder in de voorbumper. Matrix-ledverlichting is standaard aanwezig. Hetzelfde geldt voor met nappaleer beklede sportstoelen, afgewerkt met rode stiksels.

Aan de 2,9-liter biturbo-V6 wordt verder niets aangepast. Deze zescilinder levert ook in de Carbon Editions 450 pk en 600 Nm koppel. Informatie voor de Nederlandse markt volgt spoedig.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.