Buick vanaf 2030 volledig elektrisch

Alle EV's heten Electra

Buick Electra Concept

Buick gaat vanaf 2030 alleen nog volledig elektrische modellen verkopen in Noord-Amerika. Dat bevestigt Duncan Aldred, global vice president van Buick-GMC. Het is nog niet bekend hoe de toekomstige elektrische Buicks er concreet uit komen te zien, wel hoe ze gaan heten en wat voor logo ze gaan dragen.

Het plan van Buick om in 2030 afscheid te nemen van de verbrandingsmotor past binnen de visie van General Motors om in 2035 alleen nog elektrische auto's te bouwen. Aldred heeft er in ieder geval vertrouwen in. "Ik heb het gevoel dat Buick meer natuurlijk geplaatst is om te winnen als de adoptie versnelt, waarschijnlijk meer dan ieder ander merk waar ik aan kan denken", aldus de topman. Daarmee verwijst hij naar het huidige portfolio van Buick, dat alleen nog uit cross-overs bestaat, en de focus van het merk op comfort.

Alle elektrische Buicks die vooralsnog op stapel staan, gaan 'Electra' heten. Die naam is dus niet slechts voorbehouden aan één model. Je kunt de verschillende modellen in de toekomst uit elkaar houden door een toevoeging achter 'Electra', het is nog niet duidelijk of dat een letter of een cijfer gaat zijn. In ieder geval is de naam niet uit de lucht gegrepen. Buick gebruikte de modelnaam tussen 1959 en 1990 voor een hoger in de markt gepositioneerde modelfamilie, waarvan uiteindelijk zes generaties verschenen. De naam werd in 2020 afgestoft voor een concept-auto met de naam Electra, al was die afkomstig van de Chinese tak van Buick. Hoe de eerste Amerikaanse EV van Buick eruit komt te zien is nog niet duidelijk, maar het lijkt aannemelijk dat het een cross-over gaat worden en dat hij op het eigen Ultium-platform van GM komt te staan. In 2024 komt de eerste elektrische Buick op de markt. Vanaf dat moment stopt het merk ook met de ontwikkeling van modellen met verbrandingsmotoren.

Wel benadrukt Aldred dat ieder model in het elektrische portfolio van Buick ondanks de gedeelde naam een eigen identiteit krijgt. "Er zullen overeenkomsten zijn tussen de auto's, maar we proberen geen Russische poppen (Matroesjka's, red.) te creëren binnen ons portfolio. Iedere auto krijgt zijn eigen, unieke karakter", stelt de topman. Een terugkeer van Buick naar Europa lijkt ook met een elektrische line-up niet waarschijnlijk, al liet Mary Barra, de CEO van GM, doorschemeren dat ze een terugkeer naar ons continent als EV-speler wel ziet zitten. Zeg dus nooit 'nooit'...

Nieuw logo

Buick logo

Met het presenteren van de elektrificatiestrategie laat Buick ook meteen een nieuw logo zien. Het is de eerste keer sinds 1990 dat het merk zijn embleem significant wijzigt. Niet langer zitten de drie schildjes in een cirkel en zijn ze diagonaal geplaatst, maar ze staan recht naast elkaar, zijn los op de carrosserie gemonteerd en deels doorzichtig. Het nieuwe beeldmerk is er al eerder dan 2024: vanaf volgend jaar zit het op iedere nieuwe Buick.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.