Flinke facelift voor Buick Encore GX

Nazaat van de Mokka

Buick Encore GX

Buick komt in de VS met een flinke facelift voor de compacte Buick Encore GX. De genen van die auto voeren via een kleine omweg terug naar ‘onze’ Opel Mokka.

De eerste Buick Encore was in 2012 namelijk niets meer of minder dan de Buick-versie van de eerste Opel Mokka, die later als Mokka X door het leven zou gaan en die X nog later weer zou verliezen. Inmiddels heeft Opel niets meer met Buick van doen. De Encore werd in 2019 vervangen, maar dat model was vooral voor China bedoeld. De Amerikanen kregen iets later een langere variant voorgeschoteld, de Buick Encore GX. Die beleeft vandaag in gewijzigde vorm zijn première.

Buick gaat rigoureus te werk bij de vernieuwingsronde. We zien een heel ander front, met een vrij laaggeplaatste grille die het tussen de koplampen geplaatste exemplaar vervangt. De koplampen zelf zijn geheel naar de laatste mode opgesplitst, waarbij het eigenlijke dimlicht zich in het lager gelegen deel bevindt. Verder vinden we op de neus van de Encore het nieuwe Buick-logo. Aan de achterkant blijft het bij een wat andere indeling voor lichtunits en bumper, maar het dashboard gaat net als de neus volledig op de schop. Volgens Buick is de ‘Virtual Cockpit’ gedoopte schermcombinatie van de Encore GX – 19 inch in totaal – de grootste in dit segment.

Buick Encore GX (Verenigde Staten)

'Oud'.

Buick Encore GX

Nieuw.

De reguliere, aloude ‘Opel Mokka-Encore’ blijft in de VS gewoon leverbaar, náást deze grotere en modernere GX. Voor wie het weten wil: zo’n in feite 11 jaar oud model kost je daar minimaal 26.100 dollar.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.