Bugatti wil voorlopig niet aan elektrische auto en SUV

'Als het ergens mee te vergelijken is, is het geen Bugatti.'

Bugatti Mistral

Bugatti neemt weliswaar afscheid van de machtige W16, maar denk niet dat het merk verder snel een radicaal andere koers gaat varen. Topman Mate Rimac stelt de liefhebbers van benzinekracht en lage GT's gerust.

Bugatti wil maar tot op zekere hoogte meewaaien met de wind der verandering. Dat het nu onder leiderschap van Mate Rimac valt, die naam maakte met puur elektrische hypercars, betekent namelijk niet dat ook Bugatti aan de puur elektrische aandrijflijn gaat. Integendeel. Rimac heeft zich naar eigen zeggen hard gemaakt voor het weren van een elektrische aandrijflijn bij Bugatti. In gesprek met Automobilwoche stelt hij dat Bugatti in zijn plannen voor de komende tien jaar geen volledig elektrisch model heeft. Dat niet alleen, Rimac laat ook meteen weten dat in diezelfde tijdsspanne een SUV ook niet aan de orde is. Hij haalt daarbij aan dat Ettore Bugatti ooit zei: "Als het ergens mee te vergelijken is, is het geen Bugatti."

Toch zit er ook voor Bugatti wel wat verandering aan te komen. Het illustere merk neemt namelijk afscheid van de W16, de machtige krachtbron die 17 jaar geleden debuteerde in de Veyron. De onlangs onthulde Bugatti Mistral, een spectaculaire open hypercar op basis van de Chiron, is de laatste auto die nog met W16 wordt geleverd. In de opvolger van de Chiron speelt elektrificatie wel degelijk een rol, alleen zal de brandstofmotor dus nog minstens tien jaar in leven blijven bij Bugatti.

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.