Bugatti Chiron L'Ébé: laatste serie Chirons

De laatste drie

Bugatti Chiron L'ébé
Bugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébéBugatti Chiron L'ébé

Bugatti heeft zo'n tien jaar tijd en voor je gevoel honderden speciale edities van de Veyron nodig gehad om alle 450 stuks van zijn met een W16 uitgeruste luxueuze hypercar te slijten. Opvolger Chiron presteert wat dat betreft een stuk beter. In zo'n zes jaar tijd heeft Bugatti alle 500 exemplaren van de Chiron aan de man weten te brengen.

Bugatti presenteert de allerlaatste serie van de Chriron: de Chiron L’Ébé. Wie enigszins bekend is met de historie van Bugatti en oprichter Ettore Bugatti komt die naam mogelijk bekend voor. De Chiron L’Ébé is dan ook een eerbetoon aan L’Ébé Bugatti, de oudste dochter van Bugatti-oprichter Ettore Bugatti. De Chiron L’Ébé wordt in een oplage van drie stuks gebouwd en dat zijn de allerlaatste exemplaren van de Veyron-opvolger die Bugatti in Molsheim produceert. Twee van de drie exemplaren zijn al uitgeleverd en dus blijft er nog eentje over.

Van de Chiron L’Ébé zijn al twee exemplaren uitgeleverd aan klanten. Eén exemplaar is een reguliere Chiron, de ander een Chiron Sport. Net als het laatste nog uit te leveren model zijn ze vanbuiten te herkennen aan goudkleurige accenten en een blauwe carrosserie met zichtbare koolstofvezel structuur. Meer goud zien we terugkeren bij de speciale EB-badges, rond de bekende grille en op de afdekkappen van de machtige met vier turbo's uitgeruste 8.0 W16 die ook in de L'Ébé weer goed is voor duizelingwekkende hoeveelheden pk's en Nm's. Het interieur is op vergelijkbare wijze uitgevoerd als de buitenkant en dat betekent dat we ook in het binnenste van de laatste drie Chirons blauw koolstofvezel, gouden accenten en speciale badges tegenkomen.

Bugatti lanceerde de Chiron in 2016 en zou er in totaal 500 stuks van produceren, 50 meer nog dan van voorganger Veyron. Om alle 450 stuks van de Veyron te slijten heeft Bugatti tientallen speciale edities moeten bedenken. Het duurde in totaal zo'n tien jaar voordat alle exemplaren een eigenaar hadden gevonden. De Chiron, onder meer gebouwd als Sport, Pur Sport en Super Sport, heeft dus gretiger aftrek gevonden.

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.