Speciale Bugatti Chiron eert vliegende legendes

Les légendes du ciel

Bugatti Chiron Les Legendes du Ciel
Bugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du CielBugatti Chiron Les Legendes du Ciel

Bugatti heeft een gelimiteerde uitvoering van de Chiron Sport onthuld. De speciale uitvoering is een eerbetoon aan legendarische vliegtuigen en piloten uit het verleden.

Met de 'Les Légendes du Ciel' gedoopte uitvoering verwijst Bugatti naar zijn vroegere link met vliegtuigen en piloten. Zo waren coureurs Albert Divo, Robert Benoist en Bartelomeo Constantini naast Bugatti-rijders ook piloten in de Franse luchtmacht. Ettore Bugatti zelf was ook gefascineerd door vliegtuigen en ontwierp zelf ook een vliegtuig dat vanwege de oorlog echter het productiestadium niet haalde. Genoeg reden voor Bugatti om de Chiron Sport van een aantal details te voorzien die hieraan refereren.

Direct valt op dat de Chiron Sport is voorzien van een witte streep over de gehele lengte van de auto. Die steekt scherp af tegen de 'Gris Serpent' genaamde matgrijze lak; volgens Bugatti een verwijzing naar de kleuren van vliegtuigen uit de jaren 20. Dat ook de driekleur van Frankrijk op de Bugatti prijkt, spreekt voor zich. Verder is de 'Les Légendes du Ciel' zowel aan de buitenkant als in het interieur voorzien van enkele speciale emblemen waarop de naam van deze speciale editie af te lezen is. Daarbij hoort uiteraard een schets van de neus van een klassiek propellervliegtuig. In de lederen bekleding van de deuren is een uitgebreidere illustratie van een Nieuport 17-dubbeldeksvliegtuig aangebracht, vliegend boven een Bugatti Type 13.

Bugatti gaat slechts 20 Chirons Sport leveren in deze speciale uitvoering en vraagt er minstens €2,88 miljoen exclusief belastingen voor. Toch net weer even twee ton meer dan een 'gewone' Chiron Sport.

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.