Brekend: Lancia alleen nog in Italië

Lancia Ypsilon CNG Ecochic
Moeilijke tijden vragen om heftige maatregelen: vandaag heeft Fiat-topman Sergio Marchionne bekendgemaakt dat Lancia voortaan alleen nog actief zal zijn op de Italiaanse markt.

Dat heeft Marchionne in een interview met de toonaangevende Italiaanse krant La Republica gezegd.

Volgens de krant zal Lancia in de toekomst alleen nog maar de Ypsilon voeren. Ook zal het merk alleen nog in Italië opereren: alle andere Europese markten hebben volgens dit interview geen Lancia-importeurs meer in de toekomst.

Dat klinkt als een nogal drastische maatregel, maar in de praktijk werd 80 procent van de Lancia's momenteel al in Italië verkocht. Lancia verkocht tot en met november 2013 68.223 auto's in de EU-landen, een daling van 21,5 procent ten opzichte van diezelfde periode in 2012.

Herpositionering Alfa Romeo

Overigens verkocht Alfa Romeo in die periode met 57.964 stuks (-29,2%) nog minder auto's en dus lijkt de vraag gerechtvaardigd wat de plannen van Marchionne met dat merk zijn.

Voor Alfa Romeo ziet de toekomst er echter stukken rooskleuriger uit. Marchionne bereidt naar eigen zeggen 'een grote herlancering' voor, waarbij het merk een 'typisch Italiaans' karakter moet behouden en hoger in de markt wordt gezet. De productie van toekomstige modellen zal zo veel mogelijk in het thuisland plaatsvinden, om dat specifiek Italiaanse karakter te bewerkstelligen.

Fiat Nederland was niet bereikbaar voor commentaar.

Lezersreacties (133) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.