BMW X7 Dark Shadow Edition maakt naam waar

Zwart, zwarter, grijs

BMW X7 Dark Shadow Edition
BMW X7 Dark Shadow EditionBMW X7 Dark Shadow EditionBMW X7 Dark Shadow EditionBMW X7 Dark Shadow EditionBMW X7 Dark Shadow EditionBMW X7 Dark Shadow EditionBMW X7 Dark Shadow Edition

BMW heeft de X7 langs de Individual-afdeling gestuurd. De forse SUV is er behoorlijk duister weer van teruggekeerd.

Tegenwoordig kan eigenlijk geen enkele auto van de drie grote Duitse merken meer zonder een variant waar alle kleuren aan onttrokken zijn. Dat hebben ze bij BMW ook begrepen. De X7 was tot op heden nog aan een dergelijke behandeling ontkomen, maar nu komt hij toch. De Dark Shadow Edition, doopt BMW deze uitvoering.

Aan die naam is niets gelogen, want de X7 lijkt haast in de schaduw te staan, zo donker is hij. Werkelijk alles, op de lichtunits, kentekenplaat en het logo na, is donker van kleur. Je zou misschien verwachten dat ook de basiskleur zwart is, maar als we de naam mogen geloven is deze met het M Sport-pakket volgehangen X7 donkergrijs. Frozen Arctic Grey heet de kleur. De accenten die gewoonlijk in chroom uitgevoerd zijn, zoals de grille en de raamomlijsting, zijn dan wel weer zwart. Ook de 22-inch wielen die bij de Dark Shadow horen, zijn zwart: Jet Black om precies te zijn.

Een M-sport-uitlaatsysteem moet ervoor zorgen dat je de misschien wat onopvallend gekleurde BMW in ieder geval wel hoort aankomen. In het interieur heb je ook niet snel een zonnebril nodig om de boel te bekijken. Toch zien we hier wel íets meer kleur. De stoelen en de deurpanelen zijn namelijk met leer in de kleur Night Blue bekleed. Dat steekt mooi af tegenover de verder zwarte bekleding. BMW gaat wereldwijd maar 500 van deze Dark Shadows leveren. Drie ervan komen naar Nederland. Een prijs voor de speciale uitvoering wordt nog niet gemeld.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.