BMW sleutelt aan prijslijst: 4-serie xDrive, 430d cabrio en veel klein nieuws

Klein nieuws

BMW

BMW grijpt de (hopelijk) aanstaande zomer van 2021 aan om wat aan zijn aanbod te sleutelen. Voor een groot deel van het gamma zijn er kleine wijzigingen, maar de komst van drie nieuwe versies voor de 4-serie is het grootste nieuws.

Het grootste nieuws betreft echter de nieuwe 4-serie, die er tot de komst van de Gran Coupé slechts als Coupé en als Cabrio is. BMW belooft voor dit model vanaf juli een aantal verse varianten. De coupé wordt leverbaar als 420i xDrive en 430i xDrive, viercilinder benzinemodellen met vierwielaandrijving dus.

De snelle M440i wordt juist voor het eerst leverbaar zónder vierwielaandrijving, waar deze auto tot nu toe standaard was voorzien van xDrive. Met achterwielaandrijving heeft de auto 4,8 tellen nodig voor de sprint van 0 naar 100, 0,3 meer dan de xDrive-variant. Daar staat echter tegenover dat de auto lichter is en als het goed is een wat puurder rijgedrag heeft.

De open uitvoering van de 4-serie wordt ook leverbaar als 430d, waarmee de 286 pk sterke zescilinderdiesel uit de coupé nu ook in de Cabrio wordt gelepeld. Heel relevant voor Nederland lijkt dit type niet, maar wellicht besluit BMW ‘m hier toch te voeren. De 420d cabrio én de 430d coupé zijn hier immers ook leverbaar, dus waarom niet.

Voor zowel de coupé als de cabrio geldt dat er nieuwe carrosseriekleuren verschijnen. Het aanbod wordt uitgebreid met Aventurin Red en Brooklyn Grey. Ook zijn er nieuwe bekledingssoorten en dat geldt ook voor de 3-serie, in zowel sedan- als Touring-vorm.

Kleuren en rijhulpjes

Nog kleiner nieuws is er in de vorm van nieuwe kleuren en een nieuw opbergpakket voor de 1-serie en diens sedanbroertje 2-serie Gran Coupe. BMW sleutelt nog wat aan zijn rijhulpjes en aan het climatecontrol-systeem voor de 5- en 6-serie, maar dat mag eigenlijk geen naam hebben.

Wel weer geinig is dat de plug-in hybrides van het merk wat herkenbaarder worden. München maakt melding van een ‘Electrified by i’-vermelding op kont en laadklep en een BMW-logo met een ‘BMW i-surround’, wat ongetwijfeld de komst van een blauw biesje betekent.

Grappig is tot slot de komst van duurzame, FSC-gelabelde banden voor de X5 xDrive45e plug-inhybride. Het optionele Pirelli-rubber is opgebouwd uit extra duurzame materialen en kan af fabriek worden geleverd, wat volgens BMW een primeur is in autoland.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (8) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.