Bijna de nieuwe Honda Civic

Honda Civic concept
Honda Civic conceptHonda Civic conceptHonda Civic conceptHonda Civic conceptHonda Civic conceptHonda Civic conceptHonda Civic concept
Honda laat op de Autosalon van Genève een concept zien van de nieuwe Civic. Het productiemodel zal op details van deze studie afwijken.

Honda laat op de Autosalon van Genève een concept zien van de nieuwe Civic. Het productiemodel zal op details van deze studie afwijken.

De nieuwe Honda Civic is exclusief voor de Europese markt ontworpen. Het nieuwe model wordt aan het begin van 2006 verwacht. Opvallend aan het model is dat de carrosserie veel breder en lager lijkt dan bij het huidige model.
De 8ste generatie Civic zal opnieuw in het Engelse Swindon worden gebouwd. Er zullen een coupé en een 3- en 5 deurs model verschijnen. Ook de Civic IMA, met hybride-aandrijving zal opnieuw in het programma worden opgenomen.
Ook weet Honda al te vermelden dat de 2,2-liter i-CTDi diesel zijn weg naar de nieuwe Civic zal weten te vinden. Een stabiliteitssysteem en gordijnairbags zullen standaard zijn in het nieuwe model.
Wereldwijd zorgt de Civic voor 30 procent van de Honda-verkopen. Jaarlijks worden 500.000 exemplaren gebouwd waarvan 84.000 stuks een eigenaar in Europa vinden. Nederland blijft een beetje achter bij die cijfers. In 2004 werden hier nog geen 900 stuks op kenteken gezet.

Gerelateerde forumtopics