Betrapt: Renault Mégane RS Trophy

Op naar 300 pk

Spyshots Renault Mégane RS Trophy
Spyshots Renault Mégane RS TrophySpyshots Renault Mégane RS TrophySpyshots Renault Mégane RS TrophySpyshots Renault Mégane RS TrophySpyshots Renault Mégane RS TrophySpyshots Renault Mégane RS Trophy
Natuurlijk komt Renault op termijn ook met een Trophy-versie van de huidige Mégane RS. Die traktatie is nu voor het eerst in beeld verschenen.

Zoals we van Renault gewend zijn, plakt het merk de aanduiding Trophy op een extra krachtige en nog hardere versie van de Mégane RS. De laatste incarnatie van die hothatch werd vorig jaar gepresenteerd en de knappe koppen in het Franse Dieppe zijn nu al begonnen met het testen van de nieuwe Mégane RS Trophy.

Het is namelijk duidelijk dat Renault Sport hier niet zomaar een Mégane RS over de 'Ring jaagt. De auto is voorzien van meetapparatuur en het interieur oogt aardig gestript. Het is nog even gissen naar het exacte configuratie van deze 'RS 2.0'. Bij de vorige generatie Mégane was de RS Trophy 10 pk krachtiger dan het 265 pk sterke origineel. De huidige Mégane RS perst 280 pk uit een geblazen 1.8. Renault liet al weten dat de Mégane RS Trophy die eind dit jaar wordt gelanceerd 300 pk zal krijgen. Of ook de Trophy beschikbaar komt met zowel de EDC-transmissie als met de handbak valt nog te bezien. De huidige Mégane RS beschikt al over zaken als vierwielbesturing en is te krijgen als Sport en als Cup. De Trophy is straks uiteraard nog strakker afgesteld.

PRIVATE LEASE Renault Mégane

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.