Betrapt: nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting Brake

Hij komt dus toch

Betrapt: nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Betrapt: nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting BrakeBetrapt: nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting BrakeBetrapt: nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting BrakeBetrapt: nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting BrakeBetrapt: nieuwe Mercedes-Benz CLA Shooting Brake
Mercedes-Benz is zijn portfolio met een rotgang aan het uitbreiden. Eén van de nieuwkomers is de CLA-klasse Shooting Brake, die nu voor het eerst in beeld is verschenen.

Mercedes-Benz roept al enige tijd dat zijn compacte modelfamillie uit acht modellen zal bestaan. De directe invulling van die groep Benzen is nog niet helemaal helder, maar we kunnen nu bevestigen dat er in elk geval een CLA Shooting Brake aan zit te komen. Dat is opvallend, want Mercedes-Benz streepte de Shooting Brake-variant uit de CLS-lijst toen het een nieuwe generatie van die auto presenteerde. Dankzij een video op het YouTube-kanaal van walkoARTvideos zien we een ingepakt exemplaar van de nieuwe CLA Shooting Brake voor het eerst en daarmee is zijn komst dus bevestigd.

De CLA Shooting Brake komt naast de nieuwe CLA-klasse te staan, een nog te onthullen nieuwe generatie van de enigszins sportief gelijnde sedan die op zijn beurt weer naast de A-klasse Limousine op de prijslijst van Mercedes-Benz komt te staan. De compacte Mercedes-familie zal verder bestaan uit de al bekende A-klasse, de onlangs gepresenteerde B-klasse, een nieuwe cross-over (GLB-klasse) en mogelijk nog een nieuwe GLA-klasse. Of Mercedes-Benz de op stapel staande volledig elektrische EQA ook tot deze familie rekent, valt nog te bezien. Dat zou in theorie het achtste model kunnen zijn. Een onthulling van de nieuwe CLA Shooting Brake, die weer een sterk aflopende daklijn krijgt, verwachten we volgend jaar in Genève. Eenmaal op de markt krijgt de nieuwe Mercedes een opvallende tegenspeler voor zich. Kia voegde onlangs namelijk de Proceed aan zijn leveringsgamma toe, ook een gelikt gelijnde stationwagon met een sportieve inslag.

Video

PRIVATE LEASE Mercedes-Benz

Arval
Mercedes-Benz A 180 Business Line (5D/7A)
€ 562
 
Arval
Mercedes-Benz B 180 Business Line (5D/7A)
€ 572
 
Arval
Mercedes-Benz GLB 180 Business Line (5D/7A)
€ 734
 
Mercedes-Benz
Mercedes-Benz GLA 180 Business Line (5D/7A)
€ 777
 

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.