Bentley schrapt 1.000 banen in het VK

Toch tegenslag

Bentley Continental GT Mulliner Convertible

Bentley neemt in het Verenigd Koninkrijk afscheid van een kwart van z’n medewerkers, meldt de BBC. De oorzaak laat zich raden: de corona-crisis.

In totaal zou Bentley in z’n thuisland 1.000 banen willen schrappen. Dat lijkt wat opmerkelijk, want in veel opzichten staat het merk er best goed voor. De prestigieuze Volkswagen-tak was net lekker op weg en maakte in 2019 juist weer winst.

Ook staat er een partij verse produkten in de showrooms, waaronder de Continental-reeks en de bijbehorende nieuwe Flying Spur. Tel daarbij op dat er inmiddels 20.000 Bentayga’s zijn verkocht en het lijkt allemaal uitstekend te gaan, maar tegen het corona-geweld is zelfs dit merk niet opgewassen.

De zaken staan er ook elders niet lekker voor in de wereld van de hoogstaande Britse automobielen: gisteren werd nog bekend dat Aston Martin 500 medewerkers moet laten gaan en ook McLaren stuurt een flink deel van zijn personeelsbestand de laan uit.

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.