McLaren ontslaat 1.200 medewerkers

Rake klappen

McLaren medewerkers

McLaren heeft een ingrijpende herstructurering aangekondigd waarbij 1.200 medewerkers op straat belanden. De wereldwijde coronacrisis blijkt de grote boosdoener.

Als gevolg van de coronacrisis en de impact daarvan op de auto-industrie, de toekomstige onzekerheid en de onduidelijkheid rondom het Formule 1-seizoen neemt het Britse McLaren rigoureuze maatregelen. In een verklaring laat McLaren volgens het Britse Autocar weten dat het met een forse inkrimping van zijn personeelsbestand “het toekomstige succes van het sportmerk op de lange termijn kan verzekeren.”

De 1.200 medewerkers die hun baan zien verdwijnen, zijn op dit moment werkzaam op diverse afdelingen. Zo wordt er gesnoeid in het personeelsbestand dat bezig is met de ontwikkeling van de autosportactiviteiten voor bijvoorbeeld de Formule 1, maar er verdwijnen ook backoffice-functies. Daarbij staan door het omzetverlies vanwege covid-19 ontwikkelingen voorlopig stil, dus ook bij de technische afdeling van het merk belanden mensen op straat. In 2018 werkten er nog zo’n 4.000 mensen voor McLaren. Er komt nu dus meer dan een kwart van het personeelsbestand op straat te staan.  

McLaren laat het volgende weten: “We betreuren de impact die deze herstructurering gaat hebben op al onze mensen ten zeerste. Het is een manier van handelen die we wilden vermijden, aangezien we al dramatische kostenbesparende maatregelen hebben genomen, maar we hebben nu geen andere keuze dan de omvang van ons personeelsbestand te verkleinen.”

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.