Bentley Bentayga Hybrid: tot 50 km elektrisch

Strakgetrokken plug-in hybride

Bentley Bentayga
Bentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley BentaygaBentley Bentayga

Het internationale leveringsgamma van de medio vorig jaar vernieuwde Bentley Bentayga is een nieuwe variant rijker. Bentley stelt digitaal de nieuwe Bentayga Hybrid aan de wereld voor, een plug-in hybride met een elektrisch bereik van 50 kilometer.

Bentley gaf de Bentayga vorig jaar een vrij ingrijpende facelift. De auto kreeg een grondig herziene snuit aangemeten, maar de compleet nieuwe achterkant is met zijn Continental-achtige lichtunits de échte blikvanger van de SUV. Kort na de introductie van de Bentayga met 550 pk sterke V8 als krachtcentrale tilde Bentley de machtige Bentayga Speed met 635 pk krachtige 6.0 W12 op het podium. Aan de andere kant van het krachtcentrum staat deze op papier meest efficiënte variant van Bentley's SUV: de Bentayga Hybrid.

De Bentayga Hybrid is geen reguliere hybride zoals zijn naam wellicht doet vermoeden, maar een plug-in hybride. Zijn aandrijflijn is nagenoeg identiek aan die van de Bentayga Hybrid van voor de vorig jaar doorgevoerde bijpuntsessie. Dat houdt onder andere in dat de vernieuwde Bentayga Hybrid een 3,0-liter grote V6 benzinemotor met twee turbo's in zijn hoge neus heeft, een machine die samenwerkt met een 128 pk en 350 Nm sterke elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 449 pk en 700 Nm. Het accupakket heeft net als voorheen een capaciteit van 17,3 kWh, groot genoeg voor een elektrisch bereik van 50 kilometer. Let wel, dat is gemeten volgens de weinig accurate NEDC-methode. De vorige Bentayga Hybrid noteerde een WLTP-bereik van 38 kilometer achter zijn naam. Het laadvermogen bedraagt 7,2 kW/h.

Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Bentley zegt te verwachten dat de Bentayga Hybrid wereldwijd de populairste variant van zijn SUV zal worden. Een Nederlandse prijs en een Nederlandse introductiedatum volgen spoedig. Het houdt overigens niet op bij deze Bentayga Hybrid, Bentley heeft namelijk meer Bentley-nieuws in het vat in de vorm van een verlengde versie. 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.