Beestachtig: Lamborghini Aventador LaMotta

Lamborghini Aventador LaMotta
Vorige week kregen we van RevoZport een teaser voorgeschoteld van een wel heel dikke Aventador. Vandaag hebben de Japanners hun Lamborghini volledig de werkplaats uit gerold.

RevoZport heeft z'n Aventador LaMotta gedoopt, een verwijzing naar Giacobbe LaMotta, een Amerikaanse boxer die eind jaren veertig wereldkampioen werd.

De 6,5-liter metende V12 krijgt er van de Japanse tuners 120 pk bij. Het motormanagementsysteem en de uitlaat zijn aangepast, waarmee het totale vermogen eindigt op 820 pk. Daarmee wordt de Italiaan ongetwijfeld lekker snel, en om nét dat beetje extra lichtvoetigheid te kunnen realiseren is de Aventador op dieet gestuurd. Hij verliest tachtig kilo, en dat is allemaal te danken aan de toepassing van koolstofvezel.

We zien een Aventador die voorzien is van een relatief subtiel ogende bodykit. Voor een extra dikke uitstraling zorgen 20- en 21-inch wielen van Klassen ID, die volgens RevoZport zo'n 1,5 kilo lichter zijn dan de exemplaren die standaard onder de Aventador liggen. Standaard sprint de Aventador al in 2,9 seconden naar de 100 km/h, doorrennen doet-ie tot 350 km/h. Helaas vermeldt de tuner niet hoe snel het Japans-Italiaanse project is geworden.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.