BBR geeft Mazda MX-5 213 pk

Nieuwe set spieren

BBR Mazda MX-5
De Engelse tuner BBR weet wel raad met Mazda's MX-5. De roadster profiteert nu van een nieuwe set spieren.

De Engelse tuner BBR, die zijn pakketten in het Verenigd Koninkrijk via een groot aantal Mazda-dealers aanbiedt, presenteerde in het verleden al diverse krachtmodules voor verschillende generaties MX-5. Ook de huidige MX-5, met zowel 1,5- als 2,0-liter grote viercilinders kregen eerder al een kleine vermogensupgrade. De krachtigste versie die BBR van de huidige MX-5 tot voor kort in de schappen had staan, was een 190 pk krachtige smaak van de 2.0. BBR schroeft nu een turbo op de 1.5.

De van nature 131 pk sterke versie gaat er dankzij de toevoeging van drukvulling behoorlijk op vooruit. De viercilinder levert na BBR-kuur namelijk 213 pk en 267 Nm, 82 pk en 117 Nm meer dan het origineel. Ondanks de BBR-turbo blijft de 1.5 een toerenmachine, het gros van het vermogen komt namelijk tussen de 4.000 en 7.750 Nm los. Overigens had BBR al een turbo voor de 2.0 klaarliggen. Die krachtigere versie is 250 pk en 320 Nm sterk.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum