Basisprijs Volkswagen e-Crafter flink gekelderd

28 procent goedkoper

Volkswagen e-Crafter

Na ruim een jaar is de basisprijs van de volledig elektrische Volkswagen e-Crafter flink aangescherpt. Was de bus sinds vorig jaar nog leverbaar vanaf € 69.100, de basisprijs ligt nu al onder de € 50.000.

Volkswagen heeft de e-Crafter een geheel nieuwe prijslijst gegeven. Daarop staat groot vermeld dat de auto vanaf € 56.700 beschikbaar is. Een kleine € 12.500 goedkoper dus dan voorheen. Als extra tijdelijke aanbieding heeft Volkswagen daar bovenop nog eens een zogenaamde Duurzaamheidspremie van € 6.750 waardoor de vanafprijs verder keldert naar een totaal van € 49.950 (excl. BPM en BTW).

Aan de bus zelf is verder niks gewijzigd. Het batterijenpakket is dus nog steeds 35,8 kWh groot. Volgens WLTP-opgave komt de bus daarmee 115 kilometer ver. Aan een reguliere laadbox (7,2 kW) neemt het 5,2 uur in beslag om de bus weer volledig op te laden. De e-Crafter kan ook overweg met een snellader voor de mensen die iéts meer haast hebben. De bus kan tot 40 kW (bij gelijkstroom) aan en zit dan binnen 45 minuten tot 80 procent vol. Achterin kan de bus 10,7 kubieke meter aan spul kwijt.

We zijn nog in afwachting van een reactie van de importeur over de reden van de enorme prijsverlaging.

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.