'Autoverzekering via merkdealer veel duurder'

Tot 103 procent verschil

'Autoverzekering via merkdealer veel duurder'
Uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise blijkt dat autoverzekeringen die via de merkdealer worden aangeschaft vaak aanzienlijk duurder zijn dan elders afgesloten alternatieven.

Volgens Pricewise is een autoverzekering bij de dealer minimaal 15 procent duurder dan een product van een reguliere verzekeraar. Automobilisten zouden zo al snel honderden euro's duurder uit zijn dan noodzakelijk.

Als voorbeeld noemt de premievergelijker de verzekering van een Volkswagen Polo, die 74 procent duurder blijkt dan een inhoudelijk vergelijkbare verzekering van verzekeraar Inshared. Iets vergelijkbaars geldt bij 'verstandige' concerngenoot Skoda Rapid Spaceback. Een verzekering via de dealer bleek in dat geval € 75,82 per maand te kosten, terwijl dit elders te regelen zou zijn voor € 48,84.

Hoe duurder de auto, hoe groter het verschil. In het geval van een gloednieuwe Mercedes-Benz A-klasse loopt het verschil in het rekenvoorbeeld van Pricewise zelfs op naar 103 procent. Waar de Mercedes-dealer in het gebruikte scenario € 116,38 per maand in rekening brengt voor een allriskverzekering, kan dat elders voor € 57,26.

Pricewise noemt wel dat de verzekering van een automerk vaak erg uitgebreid is. Tegenover dat voordeel staat dan weer dat die merken de klant vaak verplichten om zich bij schade bij de dealer te melden. Hans de Kok van Pricewise raadt autokopers dan ook aan om de verschillende verzekeringsopties vooraf goed te onderzoeken. Dat kan overigens niet alleen op de bekende vergelijkingssites, maar ook gewoon hier.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.