Autonome Ford ziet in het donker

Zelfstandig door de nacht

Ford LiDAR
Ford test in de Verenigde Staten met een autonoom prototype van de Fusion, de auto die wij als Mondeo kennen. De Amerikanen zijn erin geslaagd de auto ook 's nachts zelfstandig te laten rijden.

Bovenstaande wist de autonome Fusion voor elkaar te krijgen zónder ingeschakelde verlichting. Een verlaten woestijnweg werd gekozen omdat het daar extra donker is.

Ford heeft met zijn test aangetoond dat zijn LiDAR lasertechniek ook zonder van licht afhankelijke camera's kan presteren. Radar, sensoren en computersoftware wisten de auto prima op de weg te houden.

De Fusion maakt gebruik van 3D-kaarten, compleet met informatie over de weg, markeringen en geografische en topografische oriëntatiepunten. Via onder andere radar en lasertechniek wordt de exacte positie van de auto op de weg bepaald.

Ford zegt verder het aantal autonome prototypen dat het heeft rondrijden, te verdrievoudigen. Daarmee komt het aantal autonome Fusions uit op dertig stuk, waarmee Ford test in Californië, Arizona en Michigan.

PRIVATE LEASE Ford

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.