Automobiele kameleon: The Blackbird.

Het automotive platform dat elke vorm kan aannemen

De kameleon onder de auto's
Het in Londen gevestigde The Mill – een bedrijf dat zich specialiseert in special effects – heeft zijn laatste noviteit gepresenteerd: de Blackbird. De nieuwste vinding kan een groot verschil maken in de reclamewereld.

De Blackbird in een platform speciaal ontworpen voor film- en televisieproducties. De auto kan zichzelf langer en breder maken om als basis te dienen voor vrijwel elke andere auto uit het heden, verleden of zelf de toekomst.

The Mill heeft door haar ervaring met special effects geleerd hoe je een auto in de computer fotorealistisch over kan laten komen. Met klanten als Audi en Mercedes heeft het bedrijf kunnen ervaren wat er nodig is om de kijker te laten geloven dat ze naar een echte auto - en niet een virtueel model - aan het kijken zijn. De Blackbird moet hier uiteindelijk een toevoeging aan gaan bieden. De elektrische motor en vering van de Blackbird kunnen geprogrammeerd worden om de rijkarakteristieken van diverse auto's over te nemen. Dit is volgens The Mill uiteindelijk het belangrijkste aspect om andere modellen geloofwaardig te kunnen imiteren. Autofabrikanten kunnen de Blackbird bijvoorbeeld inzetten om een niet rijdende conceptstudie tot leven te wekken om er dan tijdens de presentatie al bewegende beelden van te kunnen laten zien.

De naam Blackbird leent de auto van het militaire stealthvliegtuig de Blackbird SR-71. De twee delen niet alleen een "strak" zwart uiterlijk, de met de hand gebouwde auto is namelijk ook in dezelfde hangar geproduceerd als de SR-71.

Video

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.