Audi's Nederlandse verkooptopper krijgt facelift

Audi A3 subtiel onder het mes

Spyshots Audi A3 facelift
Spyshots Audi A3 faceliftSpyshots Audi A3 faceliftSpyshots Audi A3 faceliftSpyshots Audi A3 faceliftSpyshots Audi A3 facelift

Met uitzondering van de twee jaar waarin de elektrische E-tron zich de populairste Audi van Nederland mocht noemen, is de A3 sinds 2013 onafgebroken de aanvoerder in Audi's verkoopstatistieken. De huidige A3 draait mee sinds 2020 en lijkt binnenkort een facelift te krijgen om de aandacht niet te zien vertrekken. Op deze foto's is de vernieuwde Audi A3 als Limousine al te zien, maar verwacht geen al te grote wijzigingen.

Tot en met 2012 was de A4 in Nederland Audi's absolute nummer één, maar sinds 2013 mag de A3 zich in Nederland het populairste model noemen. Hoewel de elektrische Audi E-tron in 2019 en 2020 de A3 kortstondig van de troon stootte, ging Audi's alternatief voor de BMW 1-serie en Mercedes-Benz A-klasse in 2021 gewoon weer aan kop. Ook in de eerste tien maanden van dit jaar gaat de A3 met 2.660 verkochte exemplaren aan de leiding. Daarmee doet de A3 het in Nederland beter dan zijn Duitse tegenspelers: BMW verkocht dit jaar namelijk 1.000 stuks minder van de 1-serie en de A-klasse blijft tot op heden op net geen 1.900 exemplaren steken. Audi legt de A3 binnenkort op subtiele wijze op de snijtafel om het nu 2,5 jaar oude model actueel te houden.

Audi A3 Limousine 2020-2023

De huidige Audi A3 Limousine uitgevoerd als S-Line.

Op deze spionagefoto's is de gefacelifte Audi A3 als Limousine te zien, maar ga er niet vanuit dat het model wezenlijk verandertt. De ogenschijnlijk als S Line uitgevoerde Audi A3 Limousine op deze foto's krijgt getuige de camouflageplakkers vernieuwde bumpers. Aan de achterkant zie je daar het grootste bewijsstuk van. In de achterbumper zitten verticaal georiënteerde reflectoren in plaats van horizontale, zoals op het huidige model. Intens. Audi heeft zijn logo's op neus en kont afgeplakt, wat doet vermoeden dat deze plaats maken voor licht gewijzigde emblemen die onlangs op de tot Q8 e-tron omgedoopte E-tron debuteerden. Reken verder op vernieuwde infotainment.

Niet alleen de Audi A3 Limousine wacht een opfrisbeurt, de A3 Sportback ondergaat naar verwachting gelijktijdig een facelift. Je kunt rekenen op uiteenlopende motoren, waaronder de 30 TFSI en 35 TFSI met 110 pk sterke 1.0 en 150 pk sterke 1.5 en de plug-in hybride 40 TFSI e en 45 TFSI e's die momenteel zijn voorbehouden aan de A3 Sportback. Daarnaast keren de sportievere S3 en RS3 ongetwijfeld terug.

PRIVATE LEASE Audi A3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (56)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens