Audi werkt aan glazen dak met zonnecellen

Samenwerking met Alta Devices

Zonnecellen Audi
Toyota is met de Prius Plug-in straks niet meer de enige fabrikant met een auto met zonnecellen op zijn dak. Audi werkt met Alta Devices namelijk ook aan vergelijkbare techniek.

Audi laat weten dat het samen met Alta Devices, een divisie van het Chinese Hanergy, werkt aan de ontwikkeling van een filmpje zonnecellen die in glazen panoramadaken kan worden toegepast. Met de techniek hoopt Audi de actieradius van zijn elektrische auto's op termijn te kunnen vergroten. Het eerste prototype moet aan het eind van dit jaar op de weg verschijnen.

Audi wil het filmpje zonnecellen gaan toepassen in het gehele panoramadak - indien aanwezig - van zijn geëlektrificeerde auto's. De energie die met deze cellen wordt opgewekt, vloeit vervolgens naar het elektrische systeeem van de auto. Deze energie kan vervolgens worden gebruikt voor de airco of de stoelverwarming. Audi hoopt dat de techniek op termijn zo ver is doorontwikkeld dat de verkregen energie ook direct in het accupakket kan worden opgeslagen.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (56) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.