Audi SQ7 aangekleed door Abt

Als ware het een RSQ7

Abt Audi SQ7
Abt Audi SQ7Abt Audi SQ7Abt Audi SQ7Abt Audi SQ7Abt Audi SQ7Abt Audi SQ7Abt Audi SQ7

Vind je de Audi SQ7 maar een tamme verschijning? Niet getreurd, huistuner Abt heeft namelijk een pakket met aerodyamische extraatjes voor de topper van het Q7-gamma ontwikkeld.

Audi stelde de nieuwste SQ7 medio vorig jaar gelijktijdig met de vernieuwde SQ8 aan autoland voor. De SQ7 is ondanks zijn 507 pk en 770 Nm sterke 4.0 TFSI V8 een beul van een SUV, al zie je z'n heftige aandrijflijn er niet direct aan af. Gelukkig biedt tuner Abt uitkomst.

Audi SQ7 en SQ7 TFSI Europa

Audi SQ7 (origineel)

Abt heeft namelijk een pakket met uiterlijke extraatjes voor de zo'n 2,3 ton wegende Audi SQ7 ontwikkeld. Abt klopt de wielkasten van de SQ7 behoorlijk uit en voorziet de sportiefste variant van de Q7 niet alleen van tot 22 inch groot lichtmetaal, maar ook van een uitbundige set spoilers en bumpers, compleet met een set grotere uitlaateindstukken. Abt's SQ7 zou zomaar als RS-versie door het leven kunnen gaan en daarmee heeft de tuner een slimme truc uitgehaald. In tegenstelling tot een RSQ8 bestaat er immers geen RSQ7. Niet gecharmeerd van de widebody die Abt op dat Q7 plakt? Ook dan kun je bij Abt terecht, de tuner levert namelijk ook een versie zonder verbrede wielkasten.

Een krachtkuurtje heeft het bedrijf naar eigen zeggen nog in ontwikkeling, verwacht binnenkort dus meer door Abt aangejaagd SQ7-geweld.

PRIVATE LEASE Audi Q7

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum