Audi schuift R&D-hoofd aan de kant

Wolfgang Düerheimer - Audi
Wolfgang Dürheimer, het hoofd van Audi's Research & Development-afdeling, is zijn baan kwijt.

Wolfgang Dürheimer heeft zijn taken als hoofd van de R&D-afdeling slechts tien maanden mogen uitvoeren. Hij wordt vervangen door Ulrich Hackenberg, die een soortgelijke functie voor Volkswagen vervulde, meldt Audi vandaag.

Dürheimer, die eerder CEO van Bentley en Bugatti en R&D-chef bij Porsche was, was de laatste maanden het doelwit van felle kritiek. Hij zou de Audi-slogan 'Voorsprong door techniek" niet waarmaken. Het merk uit Ingolstadt zou zich volgens Autonews teveel hebben laten leiden door technische ontwikkelingen die door BMW worden gedaan. Ook lag Dürheimer onder vuur door de eTron-versies van de R8 en A1 af te schieten. Bovendien zou Audi zich te veel richten op de Chinese markt. Een officiële reactie is door Audi nog niet gegeven. Vermeende opvolger Hackenberg heeft in ieder geval een indrukwekkend portfolio, hij stond onder andere aan de wieg van Volkswagens strategie omtrent de modulaire platforms.

PRIVATE LEASE Audi

Lezersreacties (72) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.