Audi en Hyundai vinden elkaar bij brandstofcel

Audi komt met grote SUV met brandstofcel

Hyundai Nexo geprijsd
Audi en Hyundai melden vandaag dat ze samen patenten op het gebied van brandstofceltechniek gaan uitwisselen. Daarbij deelt Audi het nieuws dat het 'volgend decennium' met een grote SUV met een brandstofcel komt.

Hyundai en Audi zijn al jaren druk in de weer met brandstofceltechniek. Van de Koreanen kennen we natuurlijk de ix35 Fuel Cell en recentelijk heeft het merk de Nexo aan zijn line-up toegevoegd. Van Audi kennen we onder meer de A7 h-tron Quattro uit 2014. Audi en Hyundai hebben een overeenkomst getekend waardoor Audi uiteindelijk ook over Hyundai's waterstoftechniek komt te beschikken en vice versa.

De twee bedrijven zeggen patenten op het gebied van brandstofceltechniek met elkaar te gaan uitwisselen. Ook de overige merken van de Volkswagen Groep mogen van de patenten gebruik gaan maken. Bij Hyundai is ook zustermerk Kia betrokken bij de deal. De reden dat vooral Audi wordt genoemd, heeft te maken met het feit dat dat merk binnen de Volkswagen Groep verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van brandstofceltechniek. Audi meldt verder dat het 'volgend decennium' een kleine serie gaat bouwen van een grote SUV met een brandstofcel aan boord.

Lezersreacties (134) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.