Audi A7L: Sportback wordt sedan!

Zeer bijzonder

Audi A7L
Audi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7LAudi A7L

Audi heeft in China een wel heel bijzonder nieuw model gepresenteerd. De A7 Sportback krijgt er namelijk gezelschap van deze A7L. Dat is veel meer dan slechts een verlengde A7. Het is namelijk een sedan!

Audi levert de actuele A7 Sportback net als in Europa al enkele jaren. Opvallend genoeg breidt Audi de A7-familie in China uit met een langere uitvoering die A7L heet. Alleen al dat is opvallend, daar Audi sedanversies van de A4 en A6 er alleen als langere L-variant levert. Een tweede aspect van de A7L is extra nog veel interessanter. Het is namelijk een sedan met een los van de achterruit te openen achterklep. Audi heeft van de Sportbackversie van de A6 dus eigenlijk weer een sedan gemaakt. Logisch.

a href=

Audi A7L

De Audi A7L is 5,08 meter lang en dat maakt net geen 11 centimeter langer dan de A7 Sportback die Audi ook in Nederland levert. De wielbasis bedraagt 3,03 meter en daarmee heeft de A7L zo'n tien centimeter extra tussen de voor- en achteras. Net als de reguliere A7 Sportback staat de A7L op het MLBevo-platform. Hij wordt straks ook daadwerkelijk in China geproduceerd, de A7 Sportback haalt de Chinese afdeling van Audi momenteel uit het buitenland. De A7L op deze foto's heeft een wel heel bijzondere grille, een druk ogend exemplaar dat is opgebouwd uit een wirwar van horizontale en verticale streepjes. Deze grille behoort toe aan de speciale Edition One-uitvoering waarvan Audi 1.000 exemplaren gaat bouwen. Op de achterzijde, de grille en de bumpers na wijkt de A7L nauwelijks af van de A7 Sportback. Zowel de koplampen als de achterlichten zijn namelijk identiek. Zelfs de frameloze portieren hebben de overstap naar de A7L overleefd. Ook het interieur verschilt verder niet van dat van de A7 Sportback.

Audi A7L

Audi A7L

De op deze foto's zichtbare A7L Edition One heeft een 340 pk en 500 Nm sterke geblazen 3.0 V6 onder de motorkap, een mild-hybride benzinemotor. De Audi A7L is speciaal voor de Chinese markt ontwikkeld en komt niet naar Europa. Nog iets opvallends: momenteel worden Audi's in China alleen door de joint-venture FAW-Audi verkocht. Deze A7L is van de hand van het samenwerkingsverband dat de Volkswagen Groep in China met SAIC heeft. SAIC-Audi is dus de schepper van deze bijzondere auto.

Zou Audi deze A7L ook in Europa naast de A7 Sportback moeten verkopen, of is dit een gevalletje 'laat maar in China'? Laat het ons weten in de reacties!

PRIVATE LEASE Audi A7

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum