Aston Martin V12 Vantage komt terug

+4

Aston Martin V12 Vantage
Aston Martin Vantage V12 RSAston Martin Vantage V12 RSAston Martin Vantage V12 RSAston Martin Vantage V12 RSAston Martin Vantage V12 RSAston Martin Vantage V12 RS

In een tijd waarin de ene na de andere sportieveling extra pk's put uit een elektromotor, lepelt Aston Martin doodleuk een dikke twaalfcilinder in de Vantage. Het merk bevestigt namelijk dat het volgend jaar de V12 Vantage aan zijn portfolio toevoegt.

Aston Martin geeft het logo van de V12 Vantage vrij en slingert daarbij een korte video de wereld in waarin het geweldige gejank van de twaalfcilinder is te horen. Het lijkt de laatste keer te worden dat je bij Aston Martin kunt aankloppen voor een sportcoupé met V12. Aston Martin omschrijft de V12 Vantage namelijk niet als 'Limited Edition', maar noemt het specifiek een 'Final Edition'. Dat wekt ook de suggestie dat de V12 Vantage het einde inluidt voor de huidige generatie Vantage, al bestaat die auto pas sinds eind 2017.

Het is niet de eerste keer dat Aston Martin met een V12 Vantage komt. Zo'n veertien jaar geleden hing het merk de V12 uit de DB9 in de V8 Vantage, met de V12 Vantage dus als gevolg. De nieuwe V12 Vantage belooft verre van kinderachtig te worden. De dit jaar gepresenteerde en in gelimiteerde oplage te bouwen V12 Speedster had immers een 700 pk sterke geblazen 5.2 V12 en in de DBS Superleggera stampt die twaalfcilinder er maar liefst 725 pk uit. De huidige Vantage is er vooralsnog alleen met V8.

Aston Martin Vantage V12 RS

Aston Martin Vantage

Dat er een nieuwe V12 Vantage in het vat zit, is eigenlijk geen verrassing. Eerder dit jaar konden we je dit testexemplaar van de V12 Vantage laten zien, compleet met centraal geplaatste uitlaatpijpen en een hele rits koelopeningen in de motorkap om de V12 van genoeg koeling te voorzien. Op naar 2022.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum