Aston Martin DBS rolt met spierballen in Midlands

Aston Martin DBS rolt met spierballen in Midlands
Aston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in MidlandsAston Martin DBS rolt met spierballen in Midlands
Aston Martin snapt dat het huidige gamma uiterlijk gezien dan misschien wel tijdloos is, maar technisch de jaren toch beginnen te tellen. Een zeer grondige opfrisbeurt van de DBS moet de auto weer naar de voorhoede katapulteren.

De Aston Martin DBS die je hier ziet, is onderhuids dus niet helemaal nieuw. Toch verandert er veel: de DBS krijgt een agressiever uiterlijk waarmee hij zich meer onderscheidt van de andere Astons en een hoogwaardiger interieur. De zitpositie verbetert flink en de DBS krijgt een instrumentenpaneel dat gebaseerd is op dat van de One-77.

Daanaast krijgt de motor er flink wat extra vermogen bij, volgens Autocar komt het totaal uit op 560 pk. Nu is dat nog 517 pk. Met de extra pk's moet de DBS meer een vuist kunnen maken tegen auto's als de Mercedes SLS AMG, die 571 pk tot z'n beschikking heeft.

Een nieuwe achttrapsautomaat van ZF (bekend uit diverse Duitse premiumauto's) moet helpen het verbruik verder te drukken. De handbak is na de facelift naar verwachting niet meer leverbaar. Aston Martin onthult de vernieuwde DBS waarschijnlijk op het Concours d'Elegance van Pebble Beach in augustus. Vlak na de jaarwisseling zou de auto dan bij de Nederlandse dealers moeten staan.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (23) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.