Aston Martin DBS GT Zagato: eerste teken van leven

Tijd voor een feestje

Aston Martin DBS GT Zagato
Aston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT ZagatoAston Martin DBS GT Zagato

Aston Martin heeft de eerste schetsen van zijn nieuwste model de wereld in gestuurd. Het gaat om de DBS GT Zagato, een feestnummer om het honderdjarig bestaan van het Italiaanse ontwerphuis Zagato te vieren.

De DBS GT Zagato belooft een aangepaste DBS Superleggara te worden die in een gelimiteerde oplage van 19 wordt gebouwd. Geïnteresseerden moeten éven gespaard hebben, want Aston Martin verkoopt de DBS GT Zagato enkel in combinatie met een oudgediende: de DB4 GT Zagato. In 2016 werd aangekondigd dat dit legendarische model in beperkte oplage zou terugkeren, waarna de icoon vorig jaar aan de wereld werd getoond om het honderdjarig bestaan van Zagato te vieren. Destijds werd ook bekendgemaakt dat het Italiaanse designhuis in samenwerking met de Britse autofabrikant aan een nieuw model werkte; deze DBS GT Zagato dus. Voor de DBZ Centenary Collection met beide auto’s vraagt Aston Martin zes miljoen pond (excl. belastingen).

De omgebouwde DBS Superleggara krijgt veel ontwerpkenmerken van de originele DB4 GT, zoals het dak dat in twee ‘druppels’ aan de achterkant uitloopt. Nieuwe koplampen en een door Zagato getekende grille kenmerken de neus van het feestnummer. Onderhuids veranderde er niks en neemt de 5,2-liter V12 al het vermogen voor zijn rekening. 

Aston Martin begint in het eerste kwartaal van volgend jaar met de levering van de DBS GT Zagato. De eerste exemplaren van de iconische DB4 GT Zagato worden aan het einde van dit jaar geleverd.

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.