Aston Martin presenteert Vanquish S

'Oldskool' V12 krachtiger dan ooit

Aston Martin Vanquish S
Aston Martin Vanquish SAston Martin Vanquish SAston Martin Vanquish SAston Martin Vanquish SAston Martin Vanquish SAston Martin Vanquish SAston Martin Vanquish S
Wie niet kan wennen aan de nieuwe DB11, kan bij Aston Martin nog altijd voor de Vanquish terecht. De hoeveelheid keuzemogelijkheden voor dat model is zojuist verdubbeld: dit is de Vanquish S!

De Vanquish zou je kunnen zien als het laatste model dat op de leest van de 'oude' DB9 geschoeid is. Dat is gezien de sterk afwijkende vormgeving enigszins kort door de bocht, maar z'n turboloze 6.0 V12 komt in ieder geval overeen met de auto die aan de redelijk revolutionaire DB11 voorafging. Deze Vanquish S is net zo atmosferisch als z'n reguliere broer, maar weet 600 in plaats van 573 pk aan het motorblok te ontfutselen. Ook het onderstel is aangepast, waardoor de vrij zware GT nu volgens Aston Martin nog eenvoudiger door snelle bochten kan worden gejaagd.

Om de 'S' te onderscheiden van de reeds bekende Vanquish monteert Aston Martin onder meer een andere grille, nog meer koolstofvezel accenten en een diffuser. Het aantal eindstukken van de uitlaat verdubbelt, waarmee het totaal op vier stuks uitkomt.

Overigens was er ook van de eerste Vanquish, het model uit 2001, een S-variant. Die auto werd in 2005 gepresenteerd, was bijna niet van het reguliere model te onderscheiden en kreeg 528 in plaats van 474 pk onder de immense motorkap.

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.