Aston Martin-CEO: 'Opvolgers DB11 en Vantage elektrisch'

Versnelde elektrificatieplannen?

Aston Martin DB11 V8

Aston Martin lijkt het stroompedaal harder in te trappen. Eerder stelde het merk nog dat in 2030 50 procent van het aanbod volledig elektrisch moet zijn, maar vermoedelijk wijst het exclusieve Britse merk de verbrandingsmotor al eerder de deur. CEO Tobias Moers stelt namelijk dat de opvolgers van de DB11 en de Vantage een elektrohart krijgen.

Momenteel is Aston Martin al bezig met hybrides. Het topmodel Valkyrie krijgt een hybride aandrijflijn, de 950 pk sterke Valhalla die daaronder komt te staan wordt een plug-in hybride en ook de onlangs onthulde Vanquish Vision Concept, die net als de Valkyrie en Valhalla een middenmotor heeft en weer wat lager op de ladder staat, krijgt hybride spierkracht. Die supercars vormen echter niet het hart van Aston Martin: dat zijn namelijk nog steeds GT's als de Vantage, DB11 en DBS. Die verliezen binnenkort echter al hun V8- en V12-motoren. "De opvolging van ons traditionele sportsegment moet volledig elektrisch worden, daar is geen twijfel over mogelijk", zegt Aston Martin-CEO Tobias Moers tegenover Automotive News.

Hoe die elektrische Astons eruit komen te zien, blijft vooralsnog onbekend. Wel stelt Moers dat ze een actieradius van minimaal 600 kilometer moeten hebben. In 2025 moet de eerste Aston Martin met elektrospieren op de markt komen. Het huidige modellenaanbod blijft in afwachting van de elektrische opvolging nog wat langer op de markt. In de nabije toekomst komen de Britten al met een plug-in hybride variant van de DBX, naast de eerder genoemde supersporters met een stekker. Daarnaast werkt Aston Martin ook aan een elektrische SUV, die tevens rond 2025 op de markt moet komen. Volgens Moers doet de overstap naar elektrische aandrijflijnen niets af aan het gevoel dat het merk moet bieden. "Het zal gaan om de ervaring, de rij-eigenschappen en hoe we onze klanten bedienen", stelt de topman.

Lezersreacties (71) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.