Aston Martin brengt eerbetoon aan 100 jaar oud model

Vantage Roadster speciaal uitgedost

Aston Martin Vantage Q
Aston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage QAston Martin Vantage Q

Q by Aston Martin, de personalisatieafdeling van Aston Martin, heeft een Vantage Roadster met een retrosausje overgoten. Daarmee eert Aston Martin de 'A3', die dit jaar 100 jaar oud wordt.

Hoewel Aston Martin al vóór de Eerste Wereldoorlog werd opgericht, kwam de productie van auto's pas echt op gang na de oorlog. Dat begon met een aantal prototypes, waarvan de derde het oudste nog overgebleven exemplaar is. Dat maakt 'm ook de oudste Aston Martin die er nog is en aangezien die 'A3' (Aston Martin nummer 3) dit jaar 100 jaar oud wordt, staat het merk daar natuurlijk even bij stil. Dat doet het op het fameuze Brooklands circuit, waar de A3 met zijn slechts 11 pk sterke 1.5 in 1922 toch mooi een snelheid van 136 km/h wist te behalen.

Omdat de A3 een open auto is, pakte Aston Martin voor de gelegenheid de Vantage Roadster erbij. Die werd door Q aangepakt, in samenwerking met het Aston Martin Heritage Trust en de sinds 1951 operationele Aston Martin-dealer HWM. De gitzwarte Aston kreeg onder meer een nieuwe grille met verchroomde omlijsting, met daarin het oude logo van het merk. De sierlijk uitgeschreven merknaam, zoals dat op de A3 ook voorkwam, keert terug in het interieur van de Vantage, centraal tussen de stoelen. Klassiek ogende zwartleren bekleding, bruin leren accenten en koperkleurige draaiknoppen voor de klimaatregeling maken het af. Tenslotte is er nog een speciaal embleem van goedkeuring door AMHT en HWM én staat er 'NO-3' op de zilverkleurige inzetstukken op de flanken.

Zaterdag viert Aston Martin in het Britse Southam met zijn Heritage Club het 100-jarig bestaan van de A3 en dan krijgt ook het grote publiek deze Vantage te zien. Daar toont de jubilaris tal van historische Aston Martins, waaronder DB2's, DB4's en de latere modellen. De échte eyecatchers zijn ongetwijfeld de auto's uit de tijd van het interbellum.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (1) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum